onsdag

Paolo Roberto

Hade så gärna velat gå till Angelini i helgen och lyssna på ett seminarium som hålls av
Paolo Roberto.
Sen hade de en bra tre-rätters meny som man kunde boka bord till.
Men innan fredag och lördag så HAR bebisen tittat ut. Och han lär ju bara vara timmar gammal så att tänka tanken på att det kan gå, får jag nog lägga på sidan:-)
Ha en bra dag!

tisdag

Depp, Depp & lite depp.

Jag är så less, har så ont i kroppen, less på att inte kunna sova för jag har sån fruktansvärd halsbränna, hur många hundratals kronor har jag inte lagt på dessa tabletter? Och idag måste jag skaffa mig ännu ett paket eftersom bebisen inte vill komma ut än.

Själv har jag gissat på den 28:e hela tiden men den kommer verkligen inte ut idag kan jag lova.

Mina älsklingar gör allt för att hålla mitt humör uppe. Jag och Frans har haft en riktig mysmorgon där han bara sitter och kramas och myser. Helt underbart.

Igår kväll var jag jätte ledsen, mest för att mina mamma & pappa åker bort idag tills på söndag och det känns jätte tråkigt att inte ha mamma här i närheten när allt händer.

Petter är bäst och han gör allt för att jag ska må bra.

Ja vilka hormoner man bär på. Idag ska jag iaf ta bilen in till stan och få lunch hos min mormor, behöver även köpa nya pyjamaser till Frans men jag har absolut inget shoppingsug.

Vilket härligt glatt inlägg detta blev...not!

Ikväll har vi dessutom första föräldramöte på Frans avdelning Nyckelpigan:-)

Ha en bra dag!

lördag

Några dagar till.....

Ja det har nu gått 9 dagar sen den lilla pojken hade sitt beräknade datum.
Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag vill se den lilla krabaten. Lite små less nu.

Vi underhåller oss så gott det går. Igår mötte jag & Frans upp Jeanette & Theodore på Hippologum för att kolla på lite hästhoppning. kul!

Idag for vi till Bergners bil för att provköra nya Kia Sportage, men det var lång kö för att provköra och den hade mindre bagage än våran så då är det inte aktuellt, vi skulle habehövt en större bil, ingen mindre, sen svängde vi förbi mormor & morfar och sa hej.

Under eftermiddagen gick vi ut och körde (motor)cykel, enligt Frans är det en motorcykel:-)
Sen gjorde jag mat (jätte god laxgratäng) och Petter höll på med lamporna jag köpte till vardagsrummet. Han är ju allergisk mot att se kablar så att allt ska ju dras bakom listerna och in i väggen och med mera. Jag klagar inte på hur noggrann han är, det blir väldigt fint, men jag kan säga att det blir väldigt mycket mer extra jobb:-)
För än är det inte klart.

Efter middagen blev vi bjudna över till farmor & farfar på Pollypaj, gott! Petter drack en Whiskey så ikväll föder vi inga barn:-)

Ja allvarligt! kan tv bli sämre än vad den är på lördagar? Dansfeber är ju ett stort skämt och på 5.an visar de Americas funniest home videos....så värdelöst!

Nu fortsätter vi vårat väntande......

onsdag

Världens lyckligaste!

Frans har fått världens coolaste present av sin farbror Viktor, vilket gör Frans världens lyckligaste just nu. Petter har läst många artiklar om denna 2-hjulingar som tror mycket på denna balansuppfinning.


Frans fortsätter att mysa med min tröja, han gillar den mycket:-)
Idag var det dags att gå på stylist kurs, passade på att ta på mig min underbara silkes klänning från Miss Sixty, det lär dröja innan jag kan ha på mig den, inga barn i närheten när den ska på. Dyr, skör och helt underbart fin enligt mig:-) Till det blev det höstens nya Odd Molly kofta och mina Uggs som mor & far inhandlade i maj i New York.

Kursen var i alla fall lärorik och inspirations givande. Man blev ju sugen på jobba nu.
Nu kom Frans & Petter in efter att de vart ute hela kvällen och jag däckade i sängen direkt jag svalt middagen. Nu halv 8 hos mig...Idol....Berg flyttar in:-) rolig tv-kväll.
Kom ihåg att ni är varmt välkommna in till oss på Dixi, och en liten påminnelse..(Vi har inte bara dyra märken)

Ha en bra kväll.


tisdag

Höst & Regn

Ja inga bilder har jag att visa då jag inget har fotat, och inte Petter heller.

Ingen bebis heller, men än har det ju bara gått 5 dagar. Börjar bli smått less. Väldigt lätt irriterad kan jag då säga att jag är och känner mig väldigt osocial bland folk. Hoppas det vänder snart.

Idag har jag en del ärenden i stan, bla köpa ett nytt spjälskydd då vårat hade krympt en del i tvätten. Helst hade jag stannat hemma och sett film hela dagen för vädret är ju inte så roligt heller.

Imorgon har jag en rolig dag framför mig. Först ska jag och mamma äta lunch med varandra sen ska vi gå en kurs som heter "Bli din kunds stylist" jätte intressant. Vi är peppade!

Oj, det öser verkligen ner regn här ute i Skärgården.

Frans sov till 7,45 imorse, sen myste vi ett tag till halv 9 med lite Bolibompa innan vi steg upp och åt frukost. Väldigt mysigt!

Nej nu är det dags och sätta sig i bilen och styra mot Barnens Hus & Babyproffsen.

Ha en bra dag!

fredag

Lätt irriterad...

Jag har städat hela morgonen, renbäddat, dammtorkat, tagit toaletterna, dammsugit och när jag väl kommer till höjdpunkten på städningen, nämligen torka golv, då har vi slut rengöring, jag tänkte att jag springer över till svärföräldrarna och lånar men vem har nyckeln på sig hem till dom....jo Petter!
Så irriterande! Jag som älskar doften och känslan efter man torkat golven, då känner jag mig klar med städningen.

Nu har jag iaf fått i mig lunch så nu börjar humöret vända:)


Igår var jag på shopping, köpte grönsaker med karborre imellan med en kniv till, som Frans älskade, hans bästis Stella har frukter som han gillade hemma hos henne så det passade bra att det fanns grönsaker, vi kokade i kastrullerna och åt och han lagade mycket god mat till sin mamma:)
Det följde även med en kockmössa som han gillade. På Sagolika Ting fanns leksaken.
Det blev nya lampor till fönstren i Vardagsrummet, det är ju svårt att ha någon lampa på fot i fönstren pga Frans, så nu fyndade jag äntligen jätte fina hängande på Ljusglimten. De har utförsäljning av allt i butiken då det är påväg att stänga igen butiken.
Bild kommer när lamporna är på plats.

Sen måste ni kolla in på Dixi om ni vill ha en fin mössa, vi har massa fina från bla. Filippa K som ligger från 350:-
Modellerna är jätte bra.

Idag åker vi till stugan så om ni försöker ringa eller inte får svar på sms så är det för att vi äter goda havskräftor i Stugan, inte för att jag är på förlossningen, men får jag välja kräftor eller en förlossning så tar jag nog hellre en förlossning:)

Nej nu ska jag försöka vila ögonen lite innan en dusch och sen hämta Frans, just ja....packa också!
Kanske får vänta med att vila ögonen tills vi sitter i bilen.

Ha en skön helg allihopa!

onsdag

Världens finaste!

Ja jag måste skryta över hur söt min Frans är. Han är underbar att umgås med och jag saknar han varje minut han är på dagis. Han myser, kramas, pussas och visar så mycket kärlek att man smälter. Jag njuter av varje sekund med Frans innan det är dags att tre blir fyra.



Mina älsklingar skulle gå över till farmor och farfars katter.
Frans fick ett eget paraply som han älskade!
Tanken var att det skulle bli Köttfärslimpa med kantarellsås till middag men köttfärsen var inte helt tinad och sen fick jag en massa kantareller av min mamma, (eller vi gjorde ett byte kantareller mot nisses surdegsbröd)
Och Petter ville göra pasta med kantarellsås, den blev super god! Oj så gott det hela blev!
Så stolt över min älskling som är så duktig på att laga mat.
Nu ska jag fortsätta se halv 8 hos mig.
Ha en bra kväll.

tisdag

Tisdagsmys!

Idag har Frans fått en ledig dag från dagis och varit hemma med mig och myst. Vi började dagen med att åka ut till travet och hälsa på Anders & hans hästar. Frans helt överlycklig, han älskar verkligen hästarna, idag hade vi med oss en påse med äpplen som vi plockat från äppelträdet (farmor & farfars:)).

Sen for vi hem och åt potatis och fiskbullar till lunch, efter maten var det dags för sovstund och vi båda sov från 12.30 till kl. 14 då min moster Maria ringde på dörren. Så skönt att sova en längre stund på dagen.

Vi bjöd Maria på kaffe och kakor, sen gick vi på promenad till lekparken. Inge jätte skönt väder men ändå skönt att komma ut ett tag. Tack för besöket, det var jätte mysigt!

Pappa Petter kom hem tidigt och vi lagade chiliconcarne till middag.

Oj så mysigt vi har haft det idag.



En sån här tavla hade jag gärna köpt, tycker den är söt. Man borde kunna göra en själv?

Igår var jag hos Barnmorskan och hon tyckte det var bra att jag var inställd på två veckors övertid.....jag vet ju innerst inne att jag kommer gå över men man slutar ändå inte hoppas på...idag....ikväll....imorgon.....

Vi har aldrig tjuvkikat på om det blir pojke eller flicka, jag har vart rätt säker från början att det är en pojke och jag håller fast vid det. Många gissar på en flicka och jag har försökt känna efter om det är en flicka men nej, det är fortfarande en pojke:)

2 dagar kvar till beräknat datum.

Vad gissar ni på för datum?

Ha en skön kväll!

söndag

Hjälp mig!

Min inspiration är försvunnen, sitter och försöker mig på ett matschema för veckan, men jag kommer inte på några maträtter....detta är inte likt mig då jag älskar att planera, skriva och fixa.
Har suttit i över en timma och tittat i många av mina mattidningar och recept på datorn men det sitter fast.

Huvva för sånt här, man blir ju deprimerad...nästan:-)

Har ni förslag på middagar vore jag väldigt tacksam om ni vill dela med er:-)

Snart ska vi gå över på barnkalas hos Stella, Frans längtar!
Efter det ska vi bli bjudna på middag hos mamma & pappa, underbart!

Igår hade vi en jätte trevlig kväll med Berndes, vi åt en god middag och spelade spel.
Jätte mysigt!


Tänk att vi snart har en liten liten bebis här hemma.
Så mysigt!

fredag

Nu är hösten här...

..på riktigt! Jag älskar hösten, när man får tända ljus, krypa ner i soffan med en kopp te, och bara mysa.

Ja nu är det slutspurten på denna graviditet, inne i vecka 40 nu.
Petter sa igår att han kanske skulle ta kort på magen innan det är för sent, "för tänk att det kanske är sista gången du är så här tjock".....tack älskling fick han som svar:)
Min älskling, du är rolig du:)

Idag lämnade jag Frans som vanligt vid 9.30. For hem och kröp ner i sängen för att försöka sova, men det gick inte. Låg och tänkte på hur vi ska göra till middag och om vi ska åka till travet eller inte...ja vilka tankar man har.
Slutade med att jag fick ringa Petter och prata igenom mina tankar med honom, och vi bestämde att det får bli en fredags pizza från Robertos som vi äter hos mamma & pappa och sen åker ut till travet för att hinna se första loppet då Anders har en häst i det loppet.
Frans lär bli överlycklig!

Men före pizza och häster så ska jag nu ta bilen till Holmsund för att handla nå småsaker på Konsum och hämta ut pengar och sen köpa fika på Nisses, för att sen hämta Frans och åka till Karin och hennes Tilde som är kring 4veckor.

Så mysig eftermiddag jag & Frans har framför oss.

tisdag

Ikväll tog jag steget...

.....till att göra min marängswiss som jag har vart sugen på sen i lördags....
Den var helt underbart god och extra bra att jag gjorde egen kolasås, extra gott!


Frans älskar att prova mina kläder och idag tog han på sig min nya tröja från Bergans som han snurrade runt med framför spegeln:-)
Min goda Marängswiss:-)

Nu ska jag fortsätta se Idol, sen går jag nog och lägger mig för min kropp är rätt slut.
Sovgott!


måndag

En underbar helg!

I Lördags började vi dagen med att åka in till stan och köpa lite grönsaker på bondens marknad. Sen var vi bara hemma på eftermiddagen och myste ochåt Tacos till middag.

Igår så följde vi med mormor & morfar till stugan där vi också tog det väldigt lugnt och hade det skönt. Frans älskar och vara där, han har inte tid och sova utan han är i full fart hela tiden och hjälper morfar med det som behöver göras. En riktig liten arbetare.

Hemma lagom till en underbar kräftskiva hos Frans farmor & farfar. Supergott!


Petter har köpt ett nytt objektiv, har ingen aning vad det heter men räcker det om jag skriver macroobjektiv, förmodligen felstavat men så går det när man inte är så kunnig inom kameravärlden.
Idag är första dagen på mina två veckor semester, känns mer som en väntan än semester. Har lämnat Frans en stund på dagis nu och han vart jätteledsen, det har gått super i två veckor att lämna honom, men idag var ingen rolig dag att lämna honom, tur att han har en kort dag idag.
Nu ska jag vila/sova lite och sen skala potatis för jag ska göra Raggmunkar till middag. :-)
Ha en underbar dag i höstsolen!

fredag

Kan det inte vara dags nu?

Nu är det sista jobbdagen idag, kroppen är helt slut och jag hoppas att våran lilla son kan komma ut nu.
Sen att Ida kommer upp så fort bebisen har kommit gör ju att jag vill att den ska komma ut!
Två veckor kvar + med min tur så är det väl ytterliggare två veckor.
Dags att göra sig klar för det sista timmarna!
Frans berättade imorse att han badade i stugan i sommras med Stella & Morfar, och att det var kallt i vattnet:-)
Världens sötaste!

torsdag

Igår var ingen vanlig dag...

...För det var Petters födelsedag, hurra, hurra, hurra!

Ja tänk vad tiden går, Petter fyllde 28 år, vi har vart tillsammans i 7 1/2 år, Frans har fyllt 2 år.
Och nu om 2v ska Frans bli storebror. Helt otroligt ändå! Jag är då glad & lycklig!


Har massor jag kan skriva om, men kommer för tillfället inte på något roligt....jag skyller på graviditeten. För mitt minne är så dåligt det kan bli.

Vet inte om jag har så många studenter som läser min blogg, men om ni är student så har ni under September månad dubbla studentrabatten på jeans hos oss på Dixi, vilket innebär 20%.
Så kom och köp:)

Ha en trevlig dag allihopa!