fredag

Favorit i repris!

Idag åt vi risotto med marinerade räkor till som låg i en hög på sidan om denna gång.
Ni måste prova detta recept, sååå gott!

CHiLi & LiMe räkor!

12 st Tigerräkor
2 st lime
0,5 st chilifrukt
2 st vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
1msk färsk persilja
1 msk socker
Ruccola
Salt & Peppar

Hacka chili och pressa vitlök, lägg i bunke. Tillsätt pressad lime, olivolja, persilja och socker.
Smaka av med salt och Peppar.

Marinera räkorna i hälften av marinaden 1-2h, grilla 2-3min på varje sida.
Går lika bra att steka snabbt i grill eller stekpanna.
Lägg räkorna på en ruccolabädden och ringla resterande marinad över räkorna.

Det är en perfekt förrätt.

Idag till våran risotto tog vi vanliga räkor som fick ligga i hela marinaden ca.3h sen stekte vi räkorna lite snabbt och serverade.
Ett måste att ni provar! Lär nog bli många sånna till sommaren när grillen alltid finns framme:)

Vi tackar Berndes som bjöd på denna goda förrätt sist vi var där. :)

(Det blev många matinlägg nu när jag är tillbaka efter december uppehållet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar